Потърсете ни на телефон 0894 388 577

close

Филтриране по

Категории
more...less
Цена
0лв.1920лв.
Производители
PrestaShop

Вентилация

Потърсете ни за консултация

 

на телефон 0894 388 577

 

Като производител на артикули: Въздуховоди, Редуктори, Колена, Тройници, Нипели, Седлови отклонения, Тапи, Европрофил, Ъгли за европрофил и други от категорията Вентилация разполагаме както с богато разнообразие от стандартни размери за вентилационни компоненти, така и готовност да произведем нестандартни такива по размери зададени от клиента. Цената на доставката варира в зависимост от избраните артикули, за това ви съветваме да се свържете с нас!

Вентилация | Чернев Kлима

Вентилация

Налични са 15 продукта.

Показани са 1-12 от общо 15 артикул(а)

Вентилацията!

 

Вентилацията сама по себе си представлява съвкупността от устройства и мероприятия, използвани с цел осигуряването на определено състояние на въздушната среда в дадена сграда или помещение в съответствие с определени здравословни норми. Вентилацията като процес, обединява две основни дейности, а именно:

 

 1. Постъпване на свеж въздух в помещенията;
 2. Извеждане на замърсения и влажен въздух извън сградата;

 

Вентилационните системи, могат да класифицират по различни принципи:

 

 • По обслужвани зони: общо-обменни и местни;
 • По предназначение: нагнетателни и смукателни;
 • По конструкция: канални и без канални;
 • По начин на преместване на въздуха: с механично (изкуствено) или естествено задвижване;

 

Значението на ефективната вентилационна система

 

е голямо и в днешно време за това се говори все по-активно. След провеждането на многобройни изследвания, различни здравни институции и независими организации са единни в мнението си, че чистият въздух е в основата на доброто здраве на човека. Недостатъчните количества свеж въздух са причинители на главоболие, алергии, спад в работоспособността на хората, раздразнение, депресия, унилост и други съвременни болести. От друга страна, лошата вентилация  почти сигурно предизвиква мухъл и конденз в помещенията, което крие допълнителни рискове за влошаване на човешкото здраве.

Добре изградената система, ще Ви помогне с борбата с тези неблагоприятни последствия, също както и би предотвратила появата на мухъл, влага и дори неприятни миризми.

 

Как работи?

 

Влажният и застоял въздух се отвежда от помещенията до централно съоръжение. То може да бъде поставено в килер, маза, таван, монтирано директно на пода или на тавана. Вече засмуканият въздух, преминава през топлообменник, който преди да го изхвърли в атмосферата отнема енергията му. Успоредно с това, уредът засмуква чист въздух, филтрира го чрез специален филтър, след което го затопля в енергоспестяващ топлообменник (така наречения рекуператор), използвайки предварително отнетата енергия на замърсения въздух. Посредством мрежа от въздуховоди, затопленият въздух се доставя до отделните помещения. Чрез този процес, може да се достигне до 85% икономия от сметките за затопляне на въздуха.

 

Постоянното снабдяване с чист въздух в сградата, създава здравословна среда на живот, предотвратява появата на плесен и влага и не позволява образуването на конденз. Такъв вид икономична вентилация се препоръчва за хора, страдащи от алергия към прах, астма или други респираторни заболявания.

 

Скъпо ли е?

 

За щастие редица държавни органи се грижат за контрола и качеството на атмосферния въздух, който дишаме. За съжаление обаче, когато става въпрос за закрити пространства, сами трябва да помислим и да си осигурим надеждна въздушна циркулация. Един от основните митове е, че качествената вентилация е скъпа и генерира високи сметки за електроенергия. Това за щастие не винаги е така. Със сигурност изграждането на вентилационна система е свързано с известна първоначална инвестиция, но в последствие тя би намалила разходите за ел.енергия. Евентуалните разходи, свързани с ремонтни дейности в следствие появата на мухъл и влага обаче, често се доближават или дори надхвърлят навременното изграждане на подобна система.

 

Всяко едно помещение или сграда трябва да са проектирани така, че за всеки един обитател да бъде гарантирано постъпването на достатъчно количество чист въздух.

Минималната потребност от свеж въздух на човек е 20 кубични метра на час. За оптимален комфорт, се препоръчват стойности до 60 куб.м/час, при относителна атмосферна влажност от 45-55%. Санитарните норми и правила налагат скоростта на въздухообмена да бъде 0.5 метра в секунда. Обърнете внимание, че въздухът не само трябва да влиза в помещението, но и да се изтегля замърсения такъв, с цел осъществяването на качествена циркулация.

 

Има много фактори, които трябва да бъдат съобразени при изграждането на ефективна вентилационна система. Обикновено тя се проектира и изгражда в процеса на строене на сградата, също както електрическата и ВиК мрежа. Важно е да се съобразят особености, като площ и кубатура на помещенията, наличие на изолация, средна външна температура, качество на дограмата, материали, използвани при строежа на сградата и други.

 

За нас:

 

Вече над 20 години екипът на Чернев Клима е лидер на пазара в предоставянето на услуги в сферата на Отоплението, Вентилацията и Климатизацията. Стремежът ни е да предлагаме комплексни решения както за корпоративни, така и частни клиенти. Високотехнологичната ни производствена база за изработване на различни въздухо-разпределителни елементи ни помага да осъществяваме строг контрол върху качеството на продукцията ни и да предлагаме атрактивни цени на нашите клиенти.

Гаранция за качеството на нашите услуги са многобройните частни и обществени поръчки за изграждане на вентилационни системи за клиенти като Факултет по дентална медицина Варна, МБАЛ Силистра, МБАЛ к.к. Слънчев бряг, различни спортни зали, хотели, жилищни комплекси и други. През 2018 година, доверие ни гласува гигантът в сферата LG, които избраха Чернев Клима за официален сервизен център в България.

 

В категория Вентилация ще намерите продукти като:

 

Предлаганите от нас услуги включват:

 

 • Изграждане на проект за вентилационни, климатични, отоплителни и соларни системи;
 • Извършване на монтаж;
 • Въвеждане на системата в експлоатация;
 • Поддръжка на изградени ОВК системи;
 • Гаранционен и извън гаранционен сервиз.

 

За изготвяне на проект, запитване, заявка или съвет, екипът от професионалисти на Чернев Клима е готов да Ви съдейства на:

0700 16 7 16  - /на цената на един градски разговор/

E-mail: store@chernevclima.bg