Lindab  разработва, произвежда и осигурява чрез своите дистрибутори, продукти и системни решения за опростяване на конструкциите и подобряване на вътрешния климат. Продуктите се характеризират с тяхното високо качество, лесен монтаж, енергийна ефективност и доставка с високо ниво на обслужване. Всичко това увеличава тяхната стойност.

Началото: През 1956 г. в Лидхулт, Швеция се открива малък магазин за ламарина от основателите на Lindab.

В последствие през 1959 г. бизнесът се премества в Бастат, на полуостров Бяре, в южната част на Швеция, където Lindab се регистрира като търговско дружество. Оттогава компанията се разраства по света и сега има представителства на над 125 места в 31 страни.

През 1984 г. Lindab е регистрирана на Шведската фондова борса, а през 1992 г. и на Датската в Стокхолм. През 2001 Lindab бива изкупена от компанията Ratos AB заедно със Skandia Liv и Sjätte AP-fonden. Фирмата майка променя своето име на Lindab International AB през май 2006 г. и на 1 декември 2006 г. Lindab отново се регистрира на Стокхолмската фондова борса.

Пазарен дял към днешна дата: Компанията е установена в 32 страни и има приблизително 5 100 служители. През 2017г Lindab регистрира продажби от над 8 милиона, като 46% от тях са на Скандинавския пазар, 33% в Западна Европа, 18% в Централна и Източна Европа и 3% от останалия пазар.

Разработка и качество: Основната идея на Lindab е да улеснят и опростят конструктивния процес на всички нива: във фазата на проектиране, самият продукт и неговата инсталация и спедиция. За целта се осъществява проучване на материалите и разработваните проекти заедно със снабдителите за особеностите при повърхностната обработка, корозионни проблеми, здравословни и екологични аспекти.

С мисъл другите: Много хора прекарват 80-90% от тяхното време в закрити помещения. За това е важно, заобикалящата ги среда да е здравословна и строителните компоненти да не съдържат някакъв здравословен риск. Lindab дълго време е работила по това, да открие и замени, всичко което може да бъде считано за опасно спрямо средата и здравето. Един подходящ пример за това е прехода към метал, който е свободен от хексавалентен хром.

Инвестиции за подобряване на услугите: Също така се отделят ресурси за разработването на продукти, с цел оптимизиране на производствения процес и намаляване на разходите и въздействието върху околната среда. Lindab тества и документира продуктите, разработени за осигуряване на качество и функционалност. Системите за управление на качеството се прилагат в целия бизнес. Почти всички производствени мощности на Lindab имат системи за качество, сертифицирани по ISO 9001. Продуктите се доставят с документацията, изисквана от различните пазари, като например ръководства за потребителя, сертификати и декларации за екологични продукти.

Благодарение на богатия си опит, от Lindab са придобили знания, чрез които могат да дадат отговор на всички нужди и желания на клиента. За това им помага и серия от разработени инструменти като “Smart Tools”, които са насочени към подобряването на ергономичността на монтажниците и опростяване на процеса на изграждане.

Стратегията на Lindab е базирана на нейната вътрешна сила и уникална възможност, да се възползва от глобалната тенденция за нарастване на населението, урбанизацията, енергийната ефективност, интелигентните сгради и материали и бързо развиващия се пазарен сегмент ОВК. Накратко казано, стратегията обхваща пет фокусни области, които ще генерират по-висока доходност и растеж през следващите години.

Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.