Колена за въздуховоди

Част от придружаващите елементи, в технологията на вентилационните инсталации, са именно въздуховодните елементи тип колена. Те имат изключително широко приложение, тъй като позволяват системата да прави хоризонтални и вертикални извивания в помещенията, с което да се промени посоката на циркулация. Подходящи са за ъглови структури, както и за участъци с промени в траекторията на тръбите.

В онлайн магазин Чернев Клима ще откриете богата гама от различни по видове колена за въздуховоди, на достъпни цени. Те се разграничават по своята дебелина, плътност, сечение, дължина, материал на изработка и други. Лесно може да бъдат филтрирани по няколко характеристики, като вид, размер и цена, за да намерите по-бързо точното за вас решение.

Защо е важно да изберете качествени колена за въздуховоди?

Колената представляват връзката между отделните въздуховодни тела. Те правят преходи през различни помещения, за да покрият максимално голям периметър. Основната им функция е промяна траекторията на инсталацията на въздуховода.

Елементите за поддръжка на вентилационната система са ключови за нейното качествено изпълнение. Важно е те да бъдат с добро покритие, спрямо температурата, на която са подложени външно, но и да са изработени от качествен материал, за да се осигури безопасен преход на газове, съдържащи разнородни химични елементи.

Колената за въздуховоди, както и основните тела, пренасят чист въздух и често се използват в големи хангари/складове, с цел освежаване и циркулация. Намират приложение също в апартаменти, къщи или по-малки помещения тип офиси, заради лесното инсталиране. Подходящи са и за професионални кухни, поради своето покритие с дълготрайна устойчивост.

Видове колена за въздуховоди в онлайн магазин Чернев Клима

При нас ще откриете редица опции от колена за въздуховоди, които може да сортирате спрямо различните им параметри:

  1. Кръгло коляно (сегментно или изтеглено) 45° – ъгълът на сечение позволява преходите от хоризонтално към вертикално преминаване на въздуха между помещенията. Ще откриете кръгли варианти от ф80 до ф1250, спрямо разстоянието на отвора от край до край, като тези метрики отговарят на диаметъра на коляното в милиметри;
  2. Кръгло коляно (сегментно или изтеглено) 90° – кръглите колена имат възможността да бъдат изработени в разнообразни размери. Ако не намирате желания такъв, може да се свържете с наш оператор, за да отправите запитване за различен размер от предлаганите в каталога, според вашите изисквания.
  3. Правоъгълно коляно – правоъгълните стандартно са по-големи. Покритието на огромен периметър налага големи въздуховоди, като в подобни системи те са по-предпочитани. Предложенията варират с различни периметри от 400 мм до 5000+ мм.

Колената за въздуховоди се произвеждат от поцинкована ламарина с различна дебелина, което ги прави солидни и тежки с увеличаване на размера или диаметъра. Могат да се произвеждат и от неръждаема стомана. Те минават през допълнителна обработка, която осигурява допълнително външно и вътрешно покритие на тяхната повърхност.

Свързването на отделни части от въздуховода става посредством специализирани затягащи скоби, уплътняващи се допълнително със силикон, за максимална здравина. За да се контролира добре циркулацията на въздуха в системата, се инсталират клапи, които лесно да се отварят/затварят и съответно да насочват въздушния поток до определени области на системата. Колената са неизменна част от всяка въздуховодна вентилационна система. Без тях инсталацията и нейното маневриране биха били невъзможни.

Защо да изберете колена за въздуховоди от chernevclima.bg?

При нас ще откриете широка гама от продукти и материали, нужни за изграждане на устойчива вентилационна система. Гарантираното качество и бързата доставка до всички точки на страната са част от предимствата, поради които да ни се доверите. 

Чрез лесния ни за навигиране сайт и опцията за филтриране на продукти, ще откриете търсеното от вас решение изключително бързо и лесно.

Потърсете ни, ако не намирате Колена с необходимите за Вас размери - 0894 388 577

Повече
По-малко

Филтриране по

Категории
повечепо-малко
Цена
6лв.524лв.
Производители
Диаметър
Left column
chernevclima.bg
Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.