Потърсете ни на телефон 0894 388 577

close
Ниво на шум при климатиците.

Ниво на шум при климатиците.

Голяма част български домакинства използват климатици за отопление и охлаждане на домовете си. Плюсовете на тези уреди са много, но ние ще отделим внимание на нивото на шум, което е от съществено значение при употребата на климатични системи в домашна обстановка.

Градския шум и забързания начин на живот накраха големите производители на климатици, да ги произвеждат максимални тихи, за да не нарушават спокойствието на хората. Разбира се всяка машина, която можете да намерите в сайта https://www.chernevclima.bg/ , има различно ниво на шум, което може да се види в техническите характеристики към продукта.

От значение за тихата работа на климатика е неговата марка, модел и година на производство. В случай, че се спрете на новите модели климатици на известни компании, ще получите тишината, от която се нуждаете и още куп положителни екстри, от които ще се възползвате.

Днешните инверторни климатици са в пъти по-тихи от конвенционалните устройства в миналото. Приблизителната честота на шума при модерните климатици според конкретна марка и модел е от 18 dB до 26 dB, като при употребата на екстрата „икономичен режим“ този шум е едва доловим за слуха ни. При положение, че заложите на инверторен климатик шума, ще е значително по-малък, от този при голяма конвенционална машина.

Друго нещо което може да провокира силен шум е неправилно подбран типо-размер на климатик, неправилен и недобре изпълнен монтаж на системата в вашия дом.

Всички коментари

Оставете отговор