Потърсете ни на телефон 0894 388 577

close
Новият „стар“ фреон R32

Новият „стар“ фреон R32

По-чиста околна среда преди всичко.

От известно време всичко свързано с екологията е много актуално и на всички се налага да се съобразяват с новите щадящи изисквания, които непрекъснато се налагат с цел да се ограничи разрушаването на озоновия слой, замърсяването на околната среда, повишаването на вредните емисии във въздуха и т.н  Всичко това нямаше как да не засегне и производството на хладилна и климатична техника. Всички които работят в този сектор помнят как наложилия се преди време фреон R22 беше забранен и заменен от познатия R410А тъй като многобройни изследвания доказаха, че при разлагането си във въздуха той участва в процеси които спомагат за нарушаването на озоновия слой. В много страни производството му е забранено въпреки че все още има действащи устройства които работят с този тип хладилен агент.

 

Първа стъпкаr410a

Така през 1996г дойде времето на неговия заместник, който беше обявен за много по-щадящ и по-безвреден от своя предшественик. За разработването му основна заслуга имат Carrier Corporation, които в партньорство с още две компании успяха да го въведат в употреба. И така всички производители  започнаха производство на уреди основно с R410А и в по-редки случаи с R407.

 

 

 

Нещо по-добро на хоризонтаr32_why

Но ето че и тяхното време отминава, защото на сцената се появи още по-добър вариант. Това е разработения от Daikin R32. Всъщност той e познат отдавна тъй като участва във формулата на R410А и дори е тази част която го прави „използваем“ в климатичните системи. Всички са на мнение че R32 е най-балансирания използван до сега фреон. Отделно изследванията показват, че устройство което работи с този тип хладилен агент нанася пет пъти по-малко вреда на околната среда в сравнение с R410А. Ефективността му е много по-висока а енергийните разходи на уредите които работят с него много са по-ниски.

 

 

Единствения възможен вариант

R32 има и още едно много съществено предимство. Той е единствения фреон който отговаря на изискванията на новия регламент за флуорираните парникови газове, който ще влезне във сила от 2025г.

 

Всички коментари

Оставете отговор