Въздуховоди

Вентилацията е сложна инсталация за циркулация на въздуха. Състои се от въздуховоди, изградени от поцинкована ламарина, преходници, решетки и още други елементи, в зависимост от целта на употреба. Необходима е най-вече за големи затворени пространства, ресторанти, хотели, бални зали и други помещения, при които има по-голямо струпване на хора или се готви непрекъснато.

Нашият онлайн магазин ви предлага богат избор от най-различни видове елементи за вентилационни инсталации и въздуховоди, подредени според своята характеристика. За да си спестите излишно обикаляне по физически магазини, може да се навигирате лесно през сайта, а опцията за филтриране помага да направите правилния избор на възможно най-изгодната опция спрямо цената.

Видове въздуховоди в онлайн магазин Чернев Клима

Въздуховодната системата помага за разпределението на въздушните потоци, като целта е да подава чист въздух в помещенията и да отстранява замърсения такъв. Паралелно с това, тя може да извършва климатизационна или отоплителна функция, вместо климатик. Намира широко приложение и употреба дори и в професионалните кухни, тъй като премахва неприятната миризма от голямото количество храна, приготвящо се непрестанно. Поради това свойство, в градовете с добра инфраструктура, тя се използва и в каналите, което спомага за редуциране на неприятни ухания и възпрепятства достигането им до повърхността. 

Въздуховодите се разграничават според характеристиката и предназначението, за което ще се употребяват. В нашия уебсайт ще откриете налични следните два вида въздуховоди:

 1. Правоъгълен - използва се при тръбопроводни инсталации и обикновено самата система е предварително структурирана спрямо геометричните параметри на сградата, в която ще се монтира;
 2. Кръгъл (спирален) - обикновено е по-малък и има няколко предимства пред правоъгълните, от които:

                       - високите нива на плътност и твърдост;

                       - по-лесен и бърз монтаж;

                       - значително по-евтин вариант за изработка.

Важно е да се отбележи, че второстепенните свързочни и поддържащи елементи трябва да са съвместими по вид и размер с въздуховодите.

Достъпни елементи за вентилационни инсталации

При нас се предлагат различни по вид детайли, спомагащи изграждането на здрава въздухопроводна инсталация. Те биват най-различни – от най-основните до второстепенните части. Ето какви елементи ще откриете в нашия сайт:

 1. Тапи
  Те са един от завършващите детайли при системите от въздуховоди. Целта на тяхната употреба е да се обособи край на мрежата или да се запуши останал отвор.

 2. Нипели / Скоби
  Нипелите служат за свързване на вентилационни тръби една към друга, докато скобите подпомагат монтирането им към друга повърхност. Предлагат се в различни по диаметър размери, които следва да съответстват на останалите части.

 3. Тръби
  Тук се причисляват всички спирални и правоъгълни въздуховоди, без значение от тяхната форма и размер.

 4. Колена
  Това са фасонни елементи, определящи посоката на мрежата, спрямо инфраструктурните особености на постройката.

 5. Тройници
  Те създават двойно разклонение, разделяйки вентилационното движение в две различни посоки. Това позволява циркулацията на чист въздух през няколко помещения наведнъж.

 6. Кухненски смукателни чадъри
  Служат за просмукване на въздуха, излишните миризми и замърсяващите частици в кухненските пространства. Представляват изградени абсорбиращи системи. Според размера и разположението им (островни и крайстенни) се предлагат в два варианта, но може да бъдат модифицирани по ваше усмотрение.

Защо да се доверите на Чернев Клима?

В chernevclima.bg държим на подбора на висококачествени материали, за изработката на отделните фасонни елементи. В сайта ще откриете всичко нужно за изграждането на една вентилационна инсталация от нулата, чрез най-добрите ресурси за въздуховоди. 

Голямото разнообразие от продукти позволява изграждането на надеждна система, спрямо необходимите размери. Може да предложим не само превоз, но и монтаж, след предварителна уговорка. Доверете се на нашия екип от доказани специалисти, с дългогодишен опит в изграждането на строго-индивидуални системи и проекти.

Потърсете ни на телефон 0894 388 577 за повече информация!

Повече
По-малко

Филтриране по

Категории
повечепо-малко
Цена
0лв.524лв.
Производители
Диаметър
Left column
chernevclima.bg
Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.