Преходи за въздуховоди

Вентилационните системи се използват навсякъде около нас. Тяхната широкоразпространена употреба се дължи на необходимостта от циркулацията на въздуха в затворени пространства. Въпреки че са често срещани и сравнително идентични, този тип мрежи не са напълно еднакви и се различават по определени свои компоненти. Това налага използването на приспособления, които осигуряват гладко присъединяване на елементи от вентилационната мрежа с различно сечение или размери.

Именно тази функция изпълняват редукциите за въздуховоди, известни още като преходи. В нашия сайт може да откриете няколко вида с различни характеристика, от които да избирате спрямо това какво свързване ви е необходимо да извършите. 

Защо ви е необходим качествен преход за въздуховод?

Регулирането на въздушния поток във вентилационната система е от съществено значение за равномерното разпределение на въздуха в съответното помещение. Качественият преход за въздуховод подпомага този процес, като увеличава въздушното налягане и следователно самия поток.

Без наличието на качествена редукция за въздуховод, неравномерният въздушен поток може да доведе до появата на горещи и студени точки във вашия дом или сграда. Това е голям проблем, не само заради комфорта, но и защото може да се наложи да плащате по-високи сметки за енергия, тъй като отоплителната система трябва да компенсира това неравномерно разпределение. Друг основен плюс на качествения преход е, че предотвратява изтичането на въздух, което поддържа ефективността на процеса за вентилация и отопление.

Какви видове преходи ще намерите в онлайн магазин Чернев Клима?

Тук ще намерите няколко основни вида редуктори, от които:

  1. Преходи за кръгли спирални въздуховоди – тези видове най-често се употребяват в търговски или промишлени системи за отопление и вентилация, като този тип редуктори се съединяват предимно с други сходни канали или компоненти. Моделът, който ще намерите при нас, е изработен от устойчив материал – висококачествена поцинкована ламарина, като има опция за избиране на точен размер спрямо вашите нужди;
  2. Редукции за правоъгълни въздуховоди – този модел преходи най-често имат правоъгълна форма и в двата края, като единият край е по-голям от другия, за да поеме разликата в размера между двата канала. Обикновено се използват в жилищни системи за вентилация, отопление и климатизация. При нас може да си поръчате модел по заявка, спрямо желаните размери;
  3. Преходи от правоъгълен към спирален въздуховод – тези модели имат кръгла форма в единия край и правоъгълна или овална форма в другия отвор. В определени ситуации е необходимо да се свържат два различни типа въздуховоди – кръгъл и правоъгълен. В такъв случай, е необходимо да се използва редуктор с правоъгълна форма в единия край и кръгла в другия. Целта е да се осигури плавно преминаване на въздушния поток през системата, като същевременно се елиминира възможността от съпротивление, което да ограничи струята.

Защо да изберете chernevclima.bg?

Ние се отличаваме с това, че държим на високото качество на продуктите и тяхната устойчивост в дългосрочен план. Пазарувайки в нашия онлайн магазин, вие ще се сдобиете с качествен редуктор на достъпна цена, който да ви върши добра работа за продължителен период от време.

Предоставяме възможност за персонализирана поръчка, с възможност за промяна на определени параметри, като по този начин осигуряваме необходимите ви размери на диаметър и периметър. Независимо от формата на прехода, който ще закупите, той ще бъде максимално удобен за присъединяване към вашата цялостна вентилационна система. Ще спомогне за ефективната циркулация на въздушната струя, без значение за какво пространство ще бъде неговата инсталация.

Потърсете ни, ако не намирате Преходи от поцинкована ламарина с необходимите за вас размери - 0894 388 577

Повече
По-малко

Филтриране по

Цена
0лв.113лв.
Производители
Left column
chernevclima.bg
Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.