Правоъгълни въздуховоди

В днешно време въздуховодите са все по-търсени, а технологията им – по-иновативна от всякога. Тези системи може да бъдат прилагани както в големи складове и хангари, така и в средноголеми помещения, дори и в домашни условия. В зависимост от мястото на експлоатация, трябва да се прецени най-рационалният начин за инсталиране на въздуховоди, както и какви съпровождащи елементи са необходими за това.

В нашия онлайн магазин ще откриете богат асортимент от продукти, налични във всякакви размери. Артикулите в категорията са не само висококачествени, но се предлагат на атрактивни цени. Ние от chernevclima.bg държим еднакво, както на отношението към клиентите, така и на качествената изработка на всички вносни елементи и произведени такива от нас.

Видове въздуховоди в Чернев Клима и в кои случаи се използват?

Видовете въздуховоди, които предлагаме в нашия онлайн магазин, биват правоъгълни и спирални. Те се явяват един от ключовите елементи във вентилационните системи, защото пренасят свеж и отработен въздух през цялата инсталация. Поради разликата във формата и устойчивостта им, техните цени и функции също се различават. 

Следващите няколко особености разграничават правоъгълните от спиралните по техните основни характеристики:

 1. Размер на елемента
  Правоъгълните въздуховоди обикновено са с по-големи отвори, но и двата вида може да бъдат направени по поръчка и съответно размерът да бъде съобразен с желанията на клиента. Въпреки това, те са по-ниски като структури, следователно заемат по-малко място. Дължината на вентилационната инсталация зависи от броя елементи, от които е изградена.
 2. Лесна връзка с вентилатор
  Правоъгълните канали позволяват лесното свързване на вентилатора към тях, което е много по-практично, отколкото при кръглите.
 3. Устойчивост на външни метеорологични условия
  Правоъгълните въздуховоди може да покрият целия външен периметър, дори и на големи сгради и помещения, без да нарушават климатичната мрежа. Поради материала на изработка, а именно поцинкована стомана, те са изключително здрави, непромокаеми и съответно осигуряват добра изолация. Плътността и дебелината на метала правят инсталацията издръжлива и стабилна, предпазвайки я от всякакви външни фактори.
 4. По-добра работа при ниско налягане
  Значително по-подходящи са за системи с ниско налягане, спрямо спиралните.
 5. Инфраструктура на помещението
  Правоъгълните въздуховоди намират приложение по-рядко, защото разходите по първоначалния им монтаж са много по-високи.
 6. По-шумни при работа
  При работа с въздушни потоци, правоъгълните са много по-шумни от спиралните, което ги елиминира от употреба в офиси.

Изборът между двата вида зависи от пространството, с което разполагате. Ако то е по-стегнато, тогава правоъгълните въздуховоди са вашият правилен вариант, като може да избирате от вариациите между 1200 мм, 2700 мм, до 5000 мм, а по заявка периметърът може да достигне до 8000 мм. 

В случай, че помещението е по-високо, тогава разгледайте предложенията ни в кръгъл вариант.

Защо chernevclima.bg е надежден източник за вашия избор?

В Чернев Клима работим с висококачествени материали и не пестим от разходи за изработка. Разполагаме със сервизен център на високо ниво, както за произведените от нас, така и за внесените продукти. Също така, предлагаме разработване на проекти и модели за вентилация на различни сгради, офиси, дори за инсталации в домашни условия.

Залагаме на бърза и сигурна доставка на най-актуалните продукти в сферата. Изборът от въздуховоди при нас е огромен. Всеки продукт пристига при вас със съответната гаранция, а съотношението между цена и качество е отлично. Всичко това ни прави надежден източник за вашия избор.

Потърсете ни на телефон 0894 388 577 за повече информация!

Повече
По-малко

Филтриране по

Цена
54лв.68лв.
Производители
Left column
chernevclima.bg
Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.