Седлови отклонения за въздуховоди

Седловите отклонения са вид технически съединителни компоненти, които се използват за свързване на два кръгли въздуховода под прав ъгъл. Този елемент се състои от метално парче с форма на седло, което се монтира върху едната страна на съществуващия канал и след това се прикрепя към новия.

Какво трябва да знаете за седловите отклонения?

Формата му позволява да се побере върху тръбата, без да нарушава циркулацията на въздушния поток. Стандартът за монтаж на седлово отклонение изисква създаването на равна повърхност, чрез изрязване на част от въздуховода, където да бъде прикрепен самият елемент, а това най-често става с винтове или нитове. За прикрепянето на този тип елемент, част от съществуващия канал се изрязва, за да се създаде равна повърхност.

След това, той се поставя върху изрязания участък и се закрепва към новия канал, с помощта на механични крепежни елементи, като винтове или нитове. Седловите отклонения за въздуховоди влизат в употреба в системите за отопление, вентилация и климатизация с една основна цел – добавяне на разклонения или връзки към въздушни канали, които вече съществуват. Може да бъдат инсталирани без да променят настоящата тръбопроводна мрежа, или без да се налага съвпадането на конкретни спецификации чрез модификации. 

Защо е важно да се сдобиете с правилните седлови отклонения?

Използването на качествени седлови отклонения е от ключово значение по няколко основни причини. Ето кои са те:

  1. Ефективност на въздушния поток – с употребата на качествени елементи, вентилационните системи ще бъдат правилно подравнени и закрепени. Това е важно, защото ще помогне за поддържането на високо ниво на енергийна ефективност, защото няма да има загуба на струя;
  2. Осигуряване на безопасност – използването на некачествени компоненти от този тип може да бъде опасно, ако те не са достатъчно здрави и нямат капацитета да устоят на тежестта на самите въздуховоди;
  3. Максимална издръжливост – моделите, които са направени от нестабилни материали или пък не са проектирани за конкретния тип въздуховоди, могат да се износят преждевременно и да се наложи смяна или ремонт. Качествените модели предлагат дългосрочна устойчивост, която може да ви спести тази необходимост;
  4. Улесняване – ако изберете качествени и съвместими с въздуховода компоненти, това ще означава по-малко време за монтаж и ограничаване на възможността за грешки.

Осигурете си безпроблемна работа на вентилационните системи, чрез качествените ни предложения.

Какви видове ще намерите в онлайн магазин Чернев Клима?

При нас ще намерите един основен вид седлово отклонение за въздуховод с кръгла форма (спиро). Материалът, който се използва за изработка, е поцинкована ламарина, чиято характеристика гарантира издръжливостта на продукта при по-дълъг период на употреба.

Разполагаме с линия от много разнообразни размери в широк диапазон, започващ с Ф125/100. Като най-голям артикул се окачествява Ф400/250. Ако имате допълнителни запитвания относно периода на доставка, размера или цената, може да се свържете с нас, за да ви съдействаме и да ви помогнем да направите подходящия избор за вашето търсене.

Защо да изберете chernevclima.bg?

Нашият онлайн магазин поставя на преден план качеството на всеки един продукт, който може да намерите тук. За нас е от съществено значение да предложим възможно най-добрите артикули на достъпна цена, които да се ползват дългосрочно от нашите клиенти. 

Изборът на правилните седлови отклонения осигурява устойчивостта при свързването на въздуховоди. С моделите, които ще откриете в нашия сайт, ще подобрите ефективността на системата за вентилация, отопление и климатизация и ще постигнете по-добро разпределение на въздушния поток. 

Потърсете ни, ако не намирате Седлови отклонения с необходимите за вас размери - 0894 388 577

Повече
По-малко

Филтриране по

Производители
Left column
chernevclima.bg
Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.