До неотдавна отоплителните системи в страната бяха свързани преди всичко с изградените ТЕЦ, градски, районни или ведомствени пароцентрали. Независимо от това, оптимално/ефективно отопление за жилищни и административни сгради следва да се приемат автономните системи, работещи на различни видове гориво – газ, електричество, твърдо или течно гориво.

Газовите отоплителни системи се характеризират като най-икономични и надеждни по отношение на смущения в доставките на енергоносител. Работата на газовите отоплителни системи е независима от външните атмосферни условия, а многообразието и видовете отоплителни уреди (радиатори, конвектори, подово отопление, камини, лири за баня), биха задоволили изискванията и на най-претенциозните клиенти. Освен топлина и уют, газовите отоплителни системи могат да Ви осигурят и неизчерпаемо количество топла вода.  Не на последно място следва да уточним, че природният газ е ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ продукт, така че избирайки отопление на природен газ, Вие избирате по-добра и по-чиста околна среда за вас и вашето семейство.

Електрическите котли все още имат широко приложение в отоплителните системи за бита и индустрията. Основен техен недостатък е високата енергоемкост, което ги прави най-скъпият източник на топлина в днешни дни. Електрическите котли имат и своите предимства – ниска цена, компактни размери, не изисква монтиране на комин, безшумна работа, щадящи околната среда (без вредни емисии и миризми). Въпреки това, обаче те най-често биват използвани, като резервен (алтернатевен), а не основен източник на топлина.

С помощта на котли, работещи с твърдо и/или течно гориво може да се осигури почти пълна автономия на битовото отопление от външни източници. Освен за дома, този тип отоплителни системи са подходящи за големи производствени помещения, детски градини, училища, административни сгради и други. Пазарът в днешни дни ни предлага огромно разнообразие от котли на пелети, трърдо гориво, нафта, пиролизни котли и т.н. При избор на котел на твърдо или течно гориво, винаги имайте предвид следните показатели:

- Максимална мощност на котела;

- Ефективност на котела;

- Калоричност на суровината;

- Стойност на суровината, както и нейното транспортиране и съхранение.

Потърсете ни за консултация относно основните параметри на отоплителните системи. Нашите инженери ще ви помогнат в правилния избор.

Всички изброени отоплителни системи мога да бъдат комбинирани със соларна система, която значително да повиши тяхната ефективност.

Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.