Историята на LG

Започва през далечната 1958 година. Седалището се намира в Сеул, Южна Корея, но компанията има над 200 представителства и клонове в 80 държави от целия свят и в момента за нея работят на 200 000 служителя. LG се развива основно в 3 направления – Електроника, Химия и Телекомуникации, като в групата се включват 44 компании.

Брандът LG се “ражда” след сливането на две южнокорейски компании – електротехническата Goldstar, в днешно време известна като LG Electronics (произвела първото корейско радио) и Lucky, която произвежда продукти за битова химия. През 1995 г. двете компании се сливат и образуват Lucky-Goldstar, от където идва и абревиатурата “LG”. Логично е избран и слогана на корпорацията “Life`s good”, отразяващ стремежа на компанията непрестанно да подобрява живота на хората.

Философията на LG е насочена към потребителите, искреността и основните човешки ценности. За тях е от първостепенна важност да разбират клиента и чрез постоянни  нововъведения да предлагат оптимални решения във всяка една сфера, като по този начин правят живота ни поне малко по-добър.

Технологичното производство на LG е съсредоточено в няколко направления:

  • Мобилни комуникации;
  • Домакински електроуреди – LG е световен лидер в производството на битова техника. Портфолиото им включва разнообразие от прахосмукачки, хладилници, перални, готварски уреди, уреди за вграждане и други;
  • Потребителска електроника – като водещ производител на аудио и видео техника, LG са популярни със своите системи за домашно кино, аудиосистеми, Blu-Ray плейъри, дисплеи и още;
  • Климатизация – най-силната страна на компанията. От 2000 г. насам LG притежава най-голям пазарен дял в продажбите на домашни климатици;
  • Бизнес решения – технически решения в сферата на производството на LCD монитори, комерсиални дисплеи, автомобилни системи и други.

Производството на климатична техника е едно от основните направления на южнокорейския гигант. Успехите в сферата се дължат на висококачествените материали и постоянните технически нововъведения. Предлага се разнообразие от инверторни климатици LG с различни размери, мощности и функции, но по-долу сме подбрали най-интересните им предимства, които се срещат в почти всички битови климатици:

Jet Cool е функция за бързо охлаждане, като специалисти на производителя твърдят, че температурата в помещението може да се охлади с 5°C само за 5-6 минути;

Високата енергийна ефективност винаги е била един от основните приоритети на LG. Иновации като разширен вентилатор, двоен ротационен компресор и триколонен хибриден топлообменник спомагат за достигането на максимална енергийна ефективност и с до 74% по-ниски сметки за електроенергия;

Безшумните решения се търсят все повече, независимо дали става въпрос за климатизация на дома или офиса. Благодарение на новия LG инвертор, работните нива на шум на вътрешните тела на климатиците са сведени до завидните 10 dB;

За здравето Ви също е помислено. За пречистване на въздуха в помещенията се използва плазмен филтър, който улавя прах, козина и други микрочастици. Освен това филтърът се самопречиства, така че необходимостта от профилактика е сведена до минимум;

Дизайнът не е без значение и от LG го знаят повече от добре. Именно и затова продуктите им се предлагат в различни форми, цветове и размери, като всички се отличават с елегантен и изчистен дизайн.

Термопомпите са едни от най-иновативните уреди за климатизация в днешно време. Най-разпространени са термопомпите въздух-вода, тяхната популярност в световен мащаб расте непрекъснато, като това се дължи основно на няколко предимства:

Един уред, три функции. Уникалното при тези системи е, че те могат напълно да задоволят енергийните нужди на едно домакинство. Термопомпите въздух-вода обединяват три действия – охлаждане и отопление на въздуха и подгряване на топла вода за битови нужди;

Ефективни и икономични Термопомпите са безспорно най-изгодният вариант за отопление на ток и в зависимост от потреблението на домакинството разходите за електроенергия могат да се намалят с до 70%. Тези модерни системи притежават висок коефициент на ефективност, като с една единици електроенергия (1 kWh) могат да се произведат до 5 единици топлина (5 kWh), като този показател варира за различните модели. За сравнение други уреди за отопление като радиатори, конвектори или климатици рядко минават 90-95% ефективност;

Надеждни! Един от основните проблеми на климатиците е, че губят ефективност при ниски температури и в крайна сметка през най-студените зимни дни се налага да разполагате и с резервен вариант за отопление. Термопомпите на LG работят без спад в ефективността си при температури до -20°C, което Ви осигурява комфорт и уют дори и през най-мразовитите зимни дни;

Природосъобразни. Безспорно предимство на термопомпените инсталации е тяхната безвредна работа. В работния процес няма отделяне на газове или твърди частици, които биха замърсили атмосферата. Именно това ги прави логичен избор на всеки, който го е грижа за околната среда.

Въздухопречиствателите LG Puricare. В последните години започва да се обръща все по-сериозно внимание на качеството на въздуха, който дишаме. Различни изследвания сочат, че застоялият и мръсен въздух оказва неблагоприятно влияние върху здравето и работоспособността ни.

LG Puricare е висок клас пречиствател на въздух, който подобрява качеството на въздуха, който дишаме в дома или офиса. За да се гарантира оптимален резултат се следва 6 степенна филтрация. Puricare се справя с финия, ултрафиния прах и алергените, след което неутрализира неприятните миризми и вредните химикали в стаята. Благодарение на футуристичния си дизайн, въздухоочистителят предлага 360° пречистване на въздуха. Мощният инверторен мотор разпръсква филтриран въздух на разстояние от 7.5 метра, което го прави идеален за използване и в по-големи помещения и зали. Посредством чувствителни сензори PuriCare извършва постоянна диагностика и мониторинг на различни параметри на въздуха в помещението, като цветът на светлината на панела се сменя в зависимост от качеството на въздуха. На цветния дисплей се изобразява информация за концентрацията на прахови частици, а чрез мобилното приложение SmartThinQ можете да управлявате уреда лесно и удобно от всяка точка на света.

VRV/VRF системите са модулни системи, които могат да включват едно или повече външни тела и множество вътрешни такива, свързани посредством мрежа от въздуховоди. Тези модерни инсталации са високоефективно и многофункционално решение, когато става въпрос за климатизация на цели сгради.

Multi V 5 е може би най-популярната и високотехнологична серия VRV/VRF решения на LG, като това се дължи на няколкото иновации, които предлагат:

Dual Sensing Control е функция, която следи постоянно температурата и влажността на въздуха в помещението и извън него, като по този начин се оптимизира работата на цялата инсталация;

Smart Load спомага за разскрежаването на системата като контролира температурата на изпарение във външното тяло.

Ultimate Inverter компресор е новият инверторен компресор, използван в Multi V 5 серията. Благодарение на иновативните технологии и материали е увеличена ефективността на цялата система. Работният диапазон е подобрен и компресорът вече достига стойности на работа от 10 Hz до 165 Hz. Smart Oil Management е функция, посредством която се следи баланса на маслото в компресора в реално време.

Ocean Black антикорозионното покритие е използвано за защита на топлообменника от корозивни вещества като пясък, сол и други. Покритието предотвратява задържането също и на влага и водни капки. Подобни подобрения трайно увеличават продължителността на експлоатация и намаляват разходите по поддръжка на системата.

Чернев Клима Сервис ЕООД е лидер в изграждането на различни вентилационни системи. Сред основните дейности на фирмата са производството на въздуховоди и въздухо-разпределителни елементи, проектирането, въвеждането в експлоатация и поддръжката на ОВК системи.

Чернев Клима Сервис ЕООД е официален вносител на LG за България, а благодарение на дългогодишния ни опит в сферата, през 2018 г. Чернев Клима стана и официален сервизен център на южнокорейската компания.

За изготвяне на проект, запитване, заявка или съвет, екипът от професионалисти на Чернев Клима Сервис ЕООД е готов да Ви съдейства на:

0700 16 7 16  – /на цената на един градски разговор/

E-mail: store@chernevclima.bg

Продуктът е добавен към любими
Продуктът е добавен за сравнение.

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.