Плесен и мухъл, влага, неприятни миризми, лошо качество на въздуха, съдържание на сажди, трудно дишаневируси и бактерии – проблеми, които са факт в помещенията, където има липсваща или недостатъчна вентилация. Проветрението е вариант, който излиза нерентабилен, заради повечето електроенергия, която климатизацията изисква при често проветрение.

Вентилацията е изключително важна инвестиция

А Вие имате нужда от постоянна проветливост и едновременно с това отлична климатизация без температурни загуби, които биха създали излишни разходи.

Лошото качество на въздуха в затворените помещения е сигурен вредител за здравето на хората в тях. На работа или в дома – ако имате дългосрочна визия – добрата вентилация е задължителна, защото най-малкото редуцира драстично рисковете от астми, алергии, хронични проблеми и заболявания на дихателните пътища, сърцето и кръвоносните органи.

Една добре изградена и ефективно работеща вентилационна система снабдява помещението с пресен и здравословен въздух през цялото време, на мястото на застоелият въздух.

Вентилацията е важен елемент от изграждането на здравословна среда на обитаване във Вашия дом или фирма, защото:

  • Ефективно и постоянно отстранява неприятни миризми, дим, сажди, застоял въздух и пара от помещенията Ви;
  • Осигурява контрол на кондензацията и влагата, с което преодолявате проблемите с плесени, мухъл, нездравословна влажност и пр.;
  • Ограничаване процеса на овлажняване и стареене на помещенията и предотвратява образуването на плесен и мухъл в тях, съответно се ограничава рискът от заболявания и хронични здравословни проблеми;
  • Ефективно се прави въздухообмен, чрез който имате чист пресен въздух през цялото време, винаги, когато е нужно;
  • Покриват се стандартите за здравословна среда в помещенията и всички нормативни изисквания, свързани с вентилацията в търговски, производствени и бизнес обекти.

Чернев Клима – всичко за вентилацията

Ние предлагаме богата гама от вентилатори за всеки вид вентилационна система.

Нещо повече – освен продукти, предлагаме експертиза, проектиране, сервизиране и др.

Можете лесно да разгледате продуктовото ни портфолио на следните адреси:

Комфорт за обитателите и успех сред клиентите Ви

Собствениците на заведения и места за отдих са наясно колко е важен микроклимата в едно помещение. Когато параметрите на вентилацията и климатизацията в помещенията са оптимални – това не само е икономически ефективно, но и спомага за отличния комфорт на обитателите.

Независимо дали говорим за ресторант, бар, хотел, къща, предприятие или друго помещение – ние имаме нужда от:

  • Топлинен комфорт. Проучванията показват, че при осигурен топлинен комфорт през цялото време, клиентите на заведенията остават за по-дълго време в тях, а клиентите на местата за настаняване имат по-голяма склонност да ги посетят отново.
  • Качествен въздух без неприятни миризми, влажност и изпарения. Тежкият въздух е изключително отблъскващ фактор както за посетители на заведения и хотели, така и за служители в компании. Много вериги магазини дори прилагат т.нар. „aroma marketing“ подход, като инвестират в качествена вентилация и постоянна специфична ароматизация на помещенията. Така влияят на клиентите в тяхната приятна асоциация в приятните аромати в помещението. Свежият въздух е високо ценен от всеки клиент, посещаващ местен бизнес – затова по-предприемчивите собственици на компании инвестират в качествени решения за вентилация.

Свеж въздух през цялото време във всяка точка на помещението и обособяване на зони за вентилация

Ако вземем за пример един хотелски комплекс – вентилацията изисква да бъде зонирана ако желаете да постигнете отличен микроклимат, с който да впечатлите клиентите.

Ресторантите и заведенията в хотела е удачно да се зонират на част за топло приготвяне на храна и студено-приготвени храни; зона около лоби барове и заведения; зониране на санитарни помещения; зона около рецепция и общи части и пр., и пр.

Така ще се предотврати смесване на въздуха от различните зони и, например, ако ресторантът е в близост до лобито и бара – чакащите за настаняване и клиентите на бара няма да подушват миризмите на готвено от ресторантската част.

Покриване на нормативните изисквания към собствениците на бизнес

Вентилацията е интелигентно и изгодно решение да работите в съответствие с нормативните изисквания. Например в залите за посетители и гости на един хотел е нужно да се обособят две отделни зони – за пушачи и за непушачи. В тази връзка Ви е нужен ефективен въздухообмен, който да предотврати достигането на цигарения дим до зоната за непушачи. Едновременно с това зоните за пушачи трябва да имат качествено извеждане на цигарените изпарения и замяната им с пресен свеж въздух, като това не трябва да намалява ефективността на климатизацията.

Отлична чистота и циркулация на въздуха с проектни решения от Chernev Clima

Нашите инженери и проектанти са експертен екип с над 30 години опит в изграждането на всякакъв вид вентилации.

Нещо повече – предлагаме пълен пакет услуги – от проектирането на цялостни вентилационно-климатични системи, до снабдяването им с всички необходими елементи, производство в собствена производствена база на необходимите модули, дистрибуция като официален дистрибутор на компании-лидери в областта и последващо обслужване и сервизиране в нашите сервизни бази и официални представителства.

Можем да направим професионално проектиране на вентилационната система за Вашите помещения според Вашите специфични нужди, нормативните изисквания и особеностите, свързани с въздухообмена и климатизацията.

Част от нашите завършени проекти към корпоративни и частни клиенти може да разгледате от тук (кликнете тук)

Богатото ни портфолио включва множество реализирани проекти към клиенти от разнообразни сфери на бизнеса – производство, търговия и др. Повече за предлаганите от нас услуги и продукти, както и част от референциите от клиентите ни, може да откриете тук (кликнете тук). Нашата фирмена презентация може да разгледате тук (кликнете тук).

Всичко необходимо за Вашата вентилация от Chernev Clima – от консултация, до реализация

Компанията ни е производител и официален вносител на всички компоненти за вентилация, които биха били необходими за различните нужди на бизнесмени, предприемачи и професионалисти-инсталатори в ОВиК услугите.

Посетете нашият продуктов каталог от тук, за да разгледате и изпратите запитване за необходимите за Вас компоненти.

Очакваме Вашите въпроси на тел: 0894 388 577 – нашите експерти Ви очакват, за да Ви консултират.

Последвайте ни в социалните мрежи